Dečje odmaralište "GOČ"

Smeštaj u dečjem odmaralištu

Dečje odmaralište "GOČ" u svom sastavu ima jedan objekat paviljonskog tipa sa 128 ležaja. U objektu se nalazi 16 osmokrevetnih soba i 5 dvokrevetnih soba za nastavnike-trenere. Uz paviljon je smešten restoran kapaciteta 150 mesta kao i objekat sa četiri učionice za izvođenje nastave. Tu su i diskoteka kao i ambulanta u kojoj dežura lekar 24 časa dnevno.

U okviru Odmarališta se nalazi novoizgađeni objekat sa 2 apartmana (2 x 1/4).

Dečje odmaraliste "Goč" se nalazi na nadmorskoj visini od 920m, između dva gradska centra Kraljeva i Vrnjačke Banje. Mesto gde se nalazi škola u prirodi zove se “Dobre vode” i udaljeno je od Kraljeva 28km. Najviša tačka Goča je "Crni vrh" (1543 m).

Planina Goč je je veoma interesantna, jer je na jednoj strani pokrivena najlepšim i najbogatijim šumama, a sa druge strane prelazi u goleti i kamenjare. Goč pripada dvema opštinama, Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, u blizini Goča nalaze se planine Stolovi, Zeljin, Kopaonik, Troglav, Radočelo.

Goč je planina sa bujnom vegetacijom, osnovni predstavnik zimzelenog drveća je – jela, a listopadnog – bukva, osim njih rastu crni i beli bor, smrča, aris, jasen, breza, javor…, a pojavljuju se i eksperimentalne vrste kedar, Pančićeva omorika (sum. fakultet). Što se tiče životinjskog sveta, krupne divljači nema, ima dosta zečeva, lisica, jazavaca, kuna, veverica, srna, a pojavljuju se povremeno vukovi i divlje svinje.

Goč je planina veoma bogata vodom, ona se pojavljuje u vidu mnogobrojnih izvora, potoka i rečica. Neke od većih rečica su Sokoljska, Prerovska, Bela reka, a postoji i jedno veštačko jezero – Gočko jezero .

Goču se sve više posvećuje turistička pažnja, za ljubitelje skijanja postoji velika žičara (sa korpama) duga oko 1500 m i dva mala ski-lifta sa stazom oko 250 m dužine, tu je i balon hala od 1000 m2, kao i brojni sportski tereni za sve vrste sportova .

Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"
Dečje odmaralište "GOČ"