Novosti

SAJAM SPORTA 23.-25.11.2018. GODINE BEOGRAD

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije u Beogradu je od 23-25.11.2018. godine održan 7. međunarodni sajam sporta. Ove godine su na štandu Kraljeva zajedničko učešće uzeli Sportski savez Kraljeva i Dečje odmaralište ''Goč'' Kraljevo.

Naš štand su  posetili:
-    BOŽIDAR MALjKOVIĆ – predsednik Olimpijskog komiteta Srbije
-    ŽARKO ZEČEVIĆ – potpresednik Olimpijskog komiteta Srbije
-    DAVOR ŠTEFANEK – aktuelni olimpijski šampion u rvanju i predsednik Sporskog saveza Srbije
-    DANE KORICA –generalni sekretar Sportskog saveza Srbije
-    BOŽIDAR ĐURKOVIĆ – predsednik Rukometnog saveza Srbije
-    VLADIMIR GRBIĆ – bivši odbojkaški reprezentativac i član Kuće slavnih.

Sajam sportova 2018 Sajam sportova 2018 Sajam sportova 2018 Sajam sportova 2018 Sajam sportova 2018 Sajam sportova 2018 Sajam sportova 2018

 

Dečje odmaralište „Goč“, gradska javna ustanova na istoimenoj planini nadomak Kraljeva, bilo je domaćin Prvog istraživačkog seminara u okviru Istraživačkog centra Goč.

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grad Kraljevo, Školska uprava Kraljevo i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu organizovali su seminar pod nazivom Naučni kontakt ili Igrom do nauke za učenike VII i VIII razreda osnovne škole. Od 9. do 12. novembra 50 talentovanih učenika sa teritorija školskih uprava Kraljevo, Kruševac, Jagodina i Čačak, koji su iskazali posebeno interesovanje za fiziku i matematiku, na Goču su uspešno pohađali sekcije.

U prisustvu predstavnika domaćina – zamenika gradonačelnika Kraljeva Vukmana Rakočevića, rukovodioca Školske uprave Kraljevo Bojane Marinković, direktora dečjeg odmarališta Goč Ivana Milića, seminar je otvorila dr Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje.

Sprovedena evaluacija seminara kod učenika i njihovih nastavnika govori u prilog opravdanosti održavanja ovakvih aktivnosti i velike zaiteresovanosti za buduće slične događaje.

Dečje odmaralište „Goč“ je spremno dočekalo organizaciju seminara budući da, uz stari, sa novoizgrađenim objektom, može da izađe u susret i obimnijim i zahtevnijim programima. Učenicima i organizatorima su na raspolaganju bili svi domski kapaciteti – i u okviru objekta i u okruženju. Budući da se odmaralište nalazi na 922 metra nadmorske visine, u gustoj mešovitoj Gočkoj šumi, učesnici seminara su imali priliku da i neke od aktivnosti realizuju i slobodno vreme aktivno provode na čistom planinskom vazduhu.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević je poželeo dobrodošlicu učesnicima ovog prvog istraživačkog seminara uz želju da postane tradicionalan i prvi u nizu sličnih obrazovnih programa za osnovce, ali i srednjoškolce.

Prema rečima direktora Dečjeg odmarališta „Goč“ Ivana Milića, ustanova će nastojati da se osavremenjuje i stvara uslove da ovakvi programi postanu jedna od redovnih aktivnosti tokom cele godine.

Novosti Novosti Novosti

U okviru svoje posete Gradu Kraljevu ministar prosvete, nauke i  tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u oktobru ove (2018-te) godine posetio je planinu „Goč“ nadomak Grada Kraljeva.

Novosti

 

Ovom  prilikom je bio gost Dečjeg odmarališta „ Goč“, obišao  je  novoizgrađeni objekat Odmarališta “ GOČKO “ ,kao i druge  već postojeće objekte u okviru aktuelne turističke  ponude Dečjeg odmarališta.

Novosti Novosti

 

Ministar je sa domaćinima ,gradonačelnikom Grada Kraljeva Predragom Terzićem,načelnicom školske Uprave Grada Bojanom Marinković i direktorom ustanove“Dečje odmaralište-Goč“ Ivanom Milićem ,kao i sa predstavnicima PMF-a iz Kragujevca ,obavio konkretne razgovore o maksimalnoj podršci ministarstva prosvete razvoju i afirmaciji planine „Goč“,kao „nastavnog centra“ ,tj.nastavne baze za mlade talente Srbije.

Novosti

 

Ovom prilikom je priređen svečani ručak i podeljeni su prigodni pokloni,svi učesnici su zaključili da Dečje odmaralište“Goč“ nudi odlične uslove za realizaciju programa ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja  za afirmaciju mladih “talenata“  Srbije.

Novosti Novosti